кадър: Фейсбук/Бойко Борисов Общо 4,2 млн. лв. отпусна правителството на Българската

...
кадър: Фейсбук/Бойко Борисов Общо 4,2 млн. лв. отпусна правителството на Българската
Коментари Харесай

Борисов: Правителството дава 4,2 милиона на Българската православна църква за ремонти

кадър: Фейсбук/Бойко Борисов 

Общо 4,2 млн. лева отпусна държавното управление на Българската православна черква за ремонтни и реставрационни действия на храмове. С 2 млн. лева ще бъде осъществена реорганизация на Старата митрополия в град Велико Търново. Над 1 млн. лева се дават за Мулдавския манастир „ Св. Петка “ в община Асеновград, по който е належащо да се извършат възстановителни действия след претърпян пожар. Това заяви министър председателят Бойко Борисов във Facebook.

С 950 920 лева ще се направи реституция на храм „ Св. великомъченик Димитър Солунски “ в град Видин. Отпускат се и 200 000 лева за довършителни работи по постройката на Софийската митрополия.

Министерски съвет утвърди и отпущането на 1.37 млн. лева в поддръжка на две общини.
От тях 1 286 625 лв. на община Брезово за спешен ремонт на язовир-основно водохващане за питейни потребности на с. Чехларе и 82 573 лв. за неотложни възстановителни работи по пешеходна пасарелка за кв. Слатина, гр. Своге.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР